„AVEM GRIJĂ CE MÂNCĂM, SĂNĂTATEA ŞI PĂMÂNTUL NOI LE PROTEJĂM!!!”

Coord. Eco-Şcoala prof. BALAN ELENA

IMG_6633

Pe data de 28.11.2017, in contextul unei sarbatori locale istorice, ziua Bucovinei, moment marcat cu fast si pretuire de G.P.P. “Micul Print” din Radauti sub indrumarea doamnei director Hij Violeta-Elena, un invitat surpriza a poposit in sala de festivitati pentru a onora acest colt de tara a Romaniei, dar si intreg Pamantul cu informatii pretioase in legatura cu protejarea mediului inconjurator si valorificarea traditiilor locale. Desigur, vedeta proiectului “Mananca Responsabil”, porcusorul de guineea RONTI, a fost cel care prin intermediul unei prezentari Power-Point ingenios proiectate a redat aspecte vitale despre sustenabilitatea mediului.

Stegulete imprimate cu sigla pr24171622_155120018582503_1701141050_noiectului “Mananca Responsabil”, pliante detaliate si fructe aromate din productia locala au fost distribuite tuturor celor care au luat parte la acesta actiune pentru a evidentia principiile consumului responsabil de hrana.

Apoi, copiii si adultii, deopotriva,  au dat curs unui flashmob dinamic de o intensitate emotionala pronuntata, moment in care pe ritmul energizant al melodiei romanesti remixate “Canta cucu-n Bucovina” toti participanti au executat in sincron miscari simple de dans.

24133677_155121041915734_1302094900_n

Intreaga manifestare a culminat cu echiparea prescolarilor si parintilor cu sortulete si participarea lor in cadrul atelierelor de gatit: “Eco-Bucatarii” organizate la nivelul tuturor celor 7 grupe de prescolari: Grupa „ALBINUTELE” condusa de doamna prof. inv. prescolar Popescu Alina, Grupa „STELUTELE” condusa de doamnele prof. inv. prescolar Corogoda Rodica si Balan Elena-Ancuta, Grupa „MARTINEL” condusa de doamnele prof. inv. prescolar Lungu Nicoleta Ruxanda si Zazuleac Liliana, Grupa „BUBURUZELE” condusa de doamnele prof. inv. prescolar Dumitrescul Mihaela si Martinescu Florentina, Grupa „FLUTURASII” condusa de doamnele prof. inv. prescolar Parasca Raluca si Ozarchevici Mioara, Grupa „PITICII” condusa de doamnele prof. inv. prescolar Cotor-Birladeanu Agapia si Jucan Flavia, Grupa „INGERASII” condusa de doamnele prof. inv. prescolar Clipa Mihaela si Cioata Brindusa.  Astfel, au fost preparate placinte POALE-N BRAU„, CORNULETE DE POST, GUSTARI VITAMINIZANTE CU BRANZA SI LEGUME, PAPANASI, dar si alte minuni culinare din zona Bucovinei care au rasfatat palilele gustative ale lui RONTI, ale invitatilor, ale ECO-BUCATARILOR, dar care au alintat si Pamantul prin responsabilitatea alimentara asumata.

IMG_6625

Partenerii nostri educationali: Colegiul Naţional “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi si Scoala Gimnazială “Bogdan Vodă” Rădăuţi, ne-au fost din nou aproape prin coordonatorii Cornelia Hatnean si  Liviu Gheorghe Hatnean care ne-au ajutat si sustinut alaturi de 30 de elevi energici la organizarea si inregiastrarea foto si video a intregii activitati.

Activitatea a fost intens apreciata de prescolari, elevi, parinti, dar si de catre invitatii de seama care ne-au onorat cu prezenta. Inchinam multumiri tuturor, dar mai ales adresam multumiri parintilor care au participat alaturi de noi, cadrele didactice, la decorarea spatiilor educative in acord cu grandoarea evenimentului, la pregatirea preparatelor culinare, la organizarea intregii activitati.

Activitatea s-a bucurat si de finantare europeana fiind desfasurata  in cadrul proiectului international international „Mananca Responsabil”, din programul mondial ECO-SCOALA, sub coordonarea  CCDG – Centrul Carpato Danubian de Geoecologie.

kiuku

Filmul complet al activitatii „AVEM GRIJĂ CE  MÂNCĂM, SĂNĂTATEA ŞI PĂMÂNTUL NOI LE PROTEJĂM!!!” este disponibil la accesarea link-ului alaturat prin munca si amabilitatea domnilor Cornelia si Liviu Hatnean carora de multumim inca o data.

Leave a Comment