CUM ESTE, A FOST SI VA FI PE PAMANT?

DSCF1712

Sub acest generic al temei anuale de studiu, “Cum este, a fost si va fi pe pamant?”, prescolarii grupei mari “Buburuzele” au desfasurat activitati in cadrul proiectului saptamanal “Muntele si pestera”. Tema abordata a adus in atentia celor mici faptul ca muntii sunt o bogatie a tarii noastre si ca ei reprezinta o forma de relief. In activitatile desfasurate, cei mici au avut prilejul sa vada si sa inteleaga faptul ca pe munti cresc padurile de brad, acolo isi au adapost animale salbatice, iar in unele locuri s-au format in munti pesteri. Imaginile sugestive din pesteri au starnit un larg interes in randul prescolarilor, care au inteles ca in pestera nu este lumina, nu creste iarba sau flori, dar sunt locuri in care traiesc lilieci, iar oamenii le pot vizita.

Spatiul geografic al muntilor si pesterilor au fost prezentate prin intermediul unor imagini tip poster sau a unor materiale prezentate in power point de catre educatoarea Popescu Alina. Pentru a reprezenta plastic formele de relief din tara noastra, copiii au realizat desene si picturi unde au reprezentat muntii, au construit cu material natural (castane si samburi) braduleti mai inalti sau mai scunzi, dar ceea ce i-a fascinat cu adevarat a fost realizarea unui “vulcan” din care a iesit “lava” printre “bolovanii” de hartie colorata pe care i-au realizat impreuna cu educatoarea.

DSCF1690DSCF1696DSCF1740 DSCF1736

Prin imagine si joc, prescolarii au inteles ca muntii si alte forme de relief reprezentate prin culori diferite au existat si vor exista mereu pe pamant, dar si la noi in tara.

Leave a Comment