DARUL MEU PENTRU O PLANETA IN SUFERINTA

Coord. Eco-Şcoala prof. BALAN ELENA

Preșcolarii Eco-Grădiniţei cu Program Prelungit „MICUL PRINŢ”- Rădăuţi au avut parte de vizita unui personaj surpriză joi, 21.01.2016, în cadrul activității cu caracter ecologic DARUL MEU PENTRU O PLANETA IN SUFERINTA”- activitate din cadrul programului mondial „ECO-ŞCOALA” – proiectul internaţional cu finanţare europeană „MĂNÂNCĂ RESPONSABIL”.

IMG_8397

 Un om de zapada ecologic la propriu, fiind în integralitate confecționat din materiale reciclabile, a sosit în grupele de preșcolari pentru a-le împărtăși supărarea ce o simte privind la poluarea ce o suportă planeta în urma acțiunilor nechibzuite ale oamenilor. Mâncarea aleasă greșit, excesele culinare, cresterea alarmanta a cantitatii alimentelor procesate care domină, de altfel, spațiile comerciale, aruncarea ambalajelor la întâmplare, defrișările masive motivate de necesitatea unor ingrediente utilizate din abundență în prepararea anumitor produse sau de spațiile insuficiente pentru creșterea animalelor, toate acestea, dar și multe altele, produc suferință Pămânului, determinând schimbări tot mai vizibile în mediul înconjurător, de exemplu: lipsa iernii veritabile cu zăpada și gerul ce caracterizau până nu demult clima spațiului nostru geografic. În contextul dat, omul de zăpadă a lansat o provocare preșcolarilor, aceea de a alina durerea planetei prin realizarea unor desene dedicate impulsionării spiritului ecologic.

IMG_8408 IMG_8409

Astfel, prin intermediul utilizării limbajului plastic în redarea unor mesaje ecologice a fost vizat scopul activităţii ce s-a axat asupra conştientizării participanților privind consumul responsabil de hrană și adoptarea unei atitudini corecte față de mediul înconjurător.

Preșcolarii au așternut pe foile de lucru idei năstrușnice pentru a-l înveseli pe invitatul înghețat și pentru a oferi planetei darurile ce le-au considerat potrivite.

IMG_8410 IMG_8411

Încheierea acțiunii prezente a fost înfăptuită prin aprecierea lucrărilor concepute de către preșcolari, subliniindu-se totodată importanța abordării unui stil de viață responsabil în alimentație și conduită, participanții fiind premiați cu cocarde de culoare verde care au avut rolul de a certifica eforturile lor ecologice.

Leave a Comment