De la copii pentru copii-acţiune de voluntariat

 

 

,,Dumnezeu lucrează prin oameni; gesturile de generozitate sunt în numele Lui’’( Ana Iordache )

În ziua de 13 aprilie  2022, la Grădiniţa ,,Micul Prinţ’’ s-a desfășurat acțiunea de voluntariat: „De la copii pentru copii” cuprinsă în cadrul proiectului de incluziune socială al  Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară,  organizată în parteneriat  cu  Centrul  Social „Maria Ward” Rădăuți.

La acțiune au participat preșcolarii de la  G.P.P. „Micul Prinț” Rădăuți , colectivul de cadre didactice: Clipa Mihaela, Dumitrescul Mihaela, Ozarchevici Mioara, Parasca Raluca, Hîj Violeta, Popescu Alina, Corogoda Rodica, Lungu Nicoleta, Prelipcean Ancuța, Eudoscec Ionela, Soveja Anca, Bădeliță Andreea, Burlacu Ancuța, Hreniuc Alexandra, Odinschi Oana și comitetele de părinți ale celor şapte grupe de copii.

Activitatea a avut ca obiectiv cultivarea spiritului de solidaritate în rândul părinților şi al preşcolarilor prin întrajutorarea unor copii din medii defavorizate de la Centrul Social „Maria Ward”.

Donația a constat în alimente, legume, fructe și dulciuri care  au fost distribuite copiilor de la centru și familiilor acestora, de către părinți, educatoare şi preșcolari.    Organizarea și desfășurarea acestei acțiuni umanitare  a constituit un moment prielnic de a aduce un zâmbet pe chipurile copiilor.

Bucuria a fost de ambele părţi, bineînţeles, o emoţionantă surpriză fiind felicitarea confecţionată de copiii Centrului, cu semnăturile tuturor şi cu o urare minunată. Ce altă mulţumire să fi avut ?!

Fără implicarea părinţilor nu ar fi putut să aibă loc această acţiune, motiv pentru care le mulţumim din inimă că au fost alături de noi şi de copii, fiind, totodată, un bun exemplu de urmat.

Sărbători cu bucurie să ne fie, cu lumină în suflet, în gând, cu sănătate, cu iertare, cu recunoştinţă, cu gânduri frumoase, fiindcă astfel ajungem să cunoaştem ce este BUNĂTATEA!

              

 poza 7 poza 6 poza 5 poza 4 poza 3 poza 2poza 1

Leave a Comment