Eco-Printisorii si prima lor revista

IMG_0396Vineri, 28 noiembrie 2014, Eco-Gradinita cu Program Prelungit „Micul Print” – Radauti a lansat prima sa revista cu tematica ecologica „ECO-PRINTISORII”. Ideea editarii unei astfel de reviste a venit odata cu participarea unitatii la programele CCDG (Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie), vorbim despre programele: LeaF (“Sa invatam despre padure!”), Patrula Eco si Eco-Scoala. Asadar, lansarea acestei reviste vine ca un fapt firesc, dupa o mobilizare generala la nivelul gradinitei, context in care cadrele didactice, prescolarii si parintii, manati de dragostea pentru natura si nevoia imperioasa de protejare a mediului, au investit idei ingenioase, resurse materiale diverse si multa, multa munca.

Lansarea revistei a reunit multi invitati, parinti, bunici, membrii ai comunitatii locale si reprezentanti mass-media, care, pe langa revista, s-au putut bucura si de expozitia organizata de prescolarii unitatii, o expozitie realizata pentru a sarbatorii dragostea si grija pentru natura, lucrarile expuse in cadrul ei fiind realizate din deseuri sau materiale din natura.

De asemenea, invitatii au putut urmari un program artistic deosebit, cu momente precum:

  • IMG_0386“Greva brazilor” realizat de doamna Alina Popescu – grupa mare “Buburuzele” – ed. Popescu Alina si Dumitrescul Mihaela;
  • “Lasati Terra sa traiasca!” cantec de doamna educatoare Popa Cornelia – grupa mare “Martinel” – ed. Lungu Nicoleta si Liliana Zazuleac;
  • “Indemn” de doamna Alina Popescu – joc recitativ ritmic – grupa mare “Buburuzele” si grupa mare “Martinel”;
  • “Imnul Eco-Prințișorilor” de doamna Alina Popescu – grupa mare “Buburuzele”;
  • “Parada costumelor eco” – grupa mijlocie “Piticii” – ed. Hij Violeta si Prelipcean Ancuta.

Surprizele au continuat, culminand cu vizitarea activitatilor grupelor de prescolari din unitate, astfel invitatii i-au putut observa pe copii jucandu-se de-a prietenii naturii prin intermediul urmatoarelor activitati:

  • “Prieteni cu natura” – poster – grupa mare “Albinutele” – ed. Martinescu Florentina si Corogoda Rodica;
  • “Carnavalul eco” – confectionare de masti – grupa mica “Stelutele” – ed. Corogoda Rodica si Balan Elena;
  • “Toamna in orasul meu” – macheta – grupa mijlocie “Fluturasii”– ed. Ozarchevici Mioara si Parasca Raluca;
  • “Surprizele Zanei Toamna” – activitate integrata – grupa mica “Ingerasii” – ed. Clipa Mihaela si Burlacu Ancuta.

Consideram ca varsta prescolaritatatii reprezinta momentul ideal, care, de altfel, nu suporta amanare, pentru a introduce educatia pentru mediu, iar acesta revista vine sa confirme eforturile noastre de a educa oameni care sa respecte si sa iubeasca natura. Mai mult decat atat, tinem sa dam mai departe mesajul echilibrului: ” Iubeste mediul ca pe tine insuti, caci de curatenia acestuia depinde sanatatea si viata ta!”

Leave a Comment