„Ingerasii” va invita la o portie de sanatate

Educatoare, prof. Clipa Mihaela

,,Doamna, astăzi a fost ca o zi de sărbătoare!’’

Pornind de la minunata remarcă a lui Matias M. vă voi descrie activitatea care i-a incantat atât de mult pe copiii de la grupa mare ,,Îngeraşii’’.

Totul a fost pregătit cu atenţie, în cele mai mici detalii: baticuri, şorţuleţe, bonetă şi sorţ, pentru educatoare, lighene, planşete, cuţitaşe de plastic, şerveţele. Cu siguranţă v-aţi dat seama déjà că este vorba despre un joc de rol: ,,De-a bucătarii‘‘. Ingredientele necesare au fost pregătite la bucătăria grădiniţei (cartofii fierţi, castraveţii muraţi, ceapa), sau au fost aduse de către copii (măsline, ardei, gogoşari, ouă fierte, ulei, sare ).

Aţi ghicit pentru ce fel de mâncare ne-am pregătit?

Probabil că da: salată orientală.

Cu cea mai mare seriozitate afişată pe chipul copiilor, după echipare şi o igienă amănunţită a mâinilor s-a început activitatea propriu-zisă. Câtă concentrare, atenţie şi răbdare a dovedit fiecare copil în parte!

foto-ingerasii

Ei, dar să nu credeţi acum că totul a decurs chiar ,, ca la carte’’, că doar nu suntem roboţei programaţi; am mai greşit, pe ici, pe colo, dovedind neîndemânare, tăind cartoful în coajă direct în două, sau ţinând cuţitaşul cu mâna stângă, deşi suntem dreptaci, dar ce este cel mai important e că am învăţat din aceste mici greşeli.

Şi va veni, cu siguranţă, ziua în care dragii mei ,,Îngeraşi’’ de grupă mare vor găti şi singuri fel de fel de mâncăruri sănătoase, fiindcă ei au învăţat că acestea ,,trebuie să conţină cât mai multe vitamine’’, cum însuşi David G. a spus-o, pe care le luăm, evident, în primul rând din legume.

            Dacă sunteţi în trecere pe lângă grădiniţa noastră, poftiţi pe la noi, să vă pregătim ceva bun şi să auziţi ce multe lucruri cunoaştem despre alimentele sănătoase…

 hgj

 

Leave a Comment