MĂNÂNCĂ RESPONSABIL, CITEŞTE ETICHETA!

Coord. Eco-Școala prof. BALAN ELENA

Eco-Grădiniţa cu Program Prelungit „MICUL PRINŢ”- Rădăuţi a găzduit joi, 10.03.2016, activitatea cu caracter ecologic „MĂNÂNCĂ RESPONSABIL, CITEŞTE ETICHETA!”- din cadrul programului mondial „ECO-ŞCOALA” – proiectul internaţional cu finanţare europeană „MĂNÂNCĂ RESPONSABIL”, în cadrul căreia au participat preşcolarii grupei mijlocii „Steluţele”, grupă condusă de profesorii în învățământul preşcolar Balan Elena şi Corogoda Rodica şi şcolarii clasei a-IV-aA, clasă condusă de prof. Cârdei Mihaela de la Eco-Şcoala Gimnazială „REGINA ELISABETA”- Rădăuţi, precum și doamna director Cotor Agapia.

IMG_9002

 Scopul activităţii a vizat conştientizarea copiilor cu privire la consumul responsabil de hrană prin intermediul realizării unor postere a căror mesaje să se centreze pe transmiterea de îndemnuri ecologice raportate la achiziţionarea şi consumul de produse alimentare.

IMG_9011 IMG_9017 IMG_9005

Porcuşorul de guineea Ronţi, animăluţul simpatic ce îşi caută locuinţă sigură pentru familie, a sosit din nou în mijlocul copiilor aducând un coş plin cu alimente cumpărate chiar de el de la magazin. Împreună cu doamnele profesor copiii au analizat produsele, citind etichetele lor şi l-au sfătuit pe Ronţi să nu mai cumpere alimente nesănătoase. Apoi au realizat postere atractive prin care l-au susținut pe porcușor să își păstreze stilul sănătos de viață, dar au urmărit ca prin conținutul acestora să atragă și atenția publicului școlar asupra pașilor ce trebuie respectați atunci când ne facem cumpărăturile pentru a avea o alimentaţie responsabilă şi prietenoasă cu mediul.

IMG_9059 ??????????????????????????????? IMG_9055

Mesajul posterelor s-a  raportat la textul următor:

FRIGIDERUL S-A GOLIT

ȘI CU TOȚII AM PORNIT

MAGAZINELE SĂ LE COLINDĂM

ȘI NE-APROVIZIONĂM!

FIINDCĂ DE SĂNĂTATE NE PASĂ

NU PUNEM ORICE PE MASĂ,

CI CU ATENŢIE NE INFORMĂM

DESPRE CE VREM SĂ MÂNCĂM.

PRODUSELE COLORATE

AR VREA CUMPĂRATE TOATE,

ÎNSĂ NOI NU NE GRĂBIM

ETICHETA O CITIM.

DE-I LISTA LUNGĂ ŞI-NCURCATĂ,

DE-I DE DEPARTE IMPORTATĂ,

DE-I TERMENUL DE GARANŢIE MARE,

N-AVEM NEVOIE DE ACEA MÂNCARE!

ŞI CÂND PRODUSELE CU GRIJĂ LE-AM SORTAT

VOM ŞTI CE-AVEM DE CUMPĂRAT,

PENTRU CA SĂNĂTATEA S-O PĂSTRĂM

ŞI MEDIUL SĂ-L PROTEJĂM!

Între preșcolari și școlari s-a realizat o sinergie imediată, iar colaborând peste cei 60 de participanți au creat trei postere de care invitatul activității a fost extem de mulțumit.

IMG_9154 ??????????????????????????????? ???????????????????????????????

Încheierea acțiunii a fost marcată de evidențierea sfaturilor demne de urmat pentru păstrarea sănătății proprii de către reprezentantul școlarilor clasei a –IV-a A, dar totodată au fost formulate aprecieri asupra modului de desfăşurare a activităţii şi a gradului de participare a copiilor, oferindu-se grupei şi clasei participante diplome de excelenţă pentru implicarea lor în acţiunile de menţinere a unui mediu sănătos şi a adoptării unei alimentaţii responsabile.

IMG_9137

Mai mult decât atât Ronți, porcuşorul de guineea, a ales să-i răsplătească la rândul său pe copii, oferindu-le pentru degustare produsele alimentare sănătoase achiziţionate, astfel participanţii s-au bucurat de gustul veritabil al alimentației responsabile.

IMG_9141         IMG_9046

Leave a Comment