„NOI SUNTEM ROMÂNI”

NOI SUNTEM ROMÂNI

                   – activitate desfășurată în parteneriat cu alte unități de învățământ-

 

          În ziua de 30 martie 2018, la Grădinița cu Program Prelungit ,,Micul Prinț”  Rădăuți  s-a desfășurat activitatea cu tema: “NOI SUNTEM ROMÂNI” (100 de flori, 100 de felicitări cu gânduri bune, 100 de copii în ”Hora Unirii”) din cadrul Proiectului Educativ Interjudețean „100 DE ANI DE LA UNIRE, 100 DE ZÂMBETE DE COPII”.

 La activitate au participat partenerii de proiect de la G.P.P. „Albă ca Zăpada” Dorohoi, G. P. N. ,,Prichindeii” Brăești, Fundația ,,Centre of Hope” Dorohoi, Școala Gimnazială ,,Dimitrie Romanescu” Dorohoi, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Suceava, G. P. P. nr. 6 Dorohoi, Școala Profesională Specială ,,Ion Pillat” Dorohoi.

Activitatea a avut ca obiectiv sărbătorirea celor 100 de ani de la Unire cu scopul de a  dezvolta spiritul patriotic, dragostea față de țară, față de valorile fundamentale umane și egalitatea în drepturi a copiilor, indiferent de condiția socială sau de cerințele educative ale acestora, precum și stimularea comunicării şi a relaţiei de  prietenie între copiii celor  două unităţi de învăţământ menţionate mai sus.

Cu lucrările realizate de preșcolari s-a amenajat o expoziție menită a simboliza  o punte a prieteniei între cele  două județe. De asemenea, felicitările și florile confecționate  au fost dăruite preșcolarilor, părinților și altor copii.

Luând în considerare cerințele învățământului modern și respectând tendințele europene actuale, ne-am gândit să fim parteneri în cadrul acestui proiect interjudețean care împletește, în cuprinsul său, atât activități practice, cât și acțiuni de voluntariat, de integrare, de socializare, de întărire a relațiilor între copii și profesori, indiferent de unitatea școlară căreia îi aparțin.

 

Leave a Comment