,,UN DAR PENTRU SEMENII NOȘTRI”

,,UN DAR PENTRU SEMENII NOȘTRI”

-campanie de întrajutorare-

Director, Hîj Violeta-Elena

În perioada 26-29 martie 2018, la grădinița ,,Micul Prinț” s-a desfășurat acțiunea ,,Un dar pentru semenii noștri”- campanie de întrajutorare a unor familii nevoiașe din municipiul Rădăuți.

Părinții preșcolarilor din unitatea noastră au avut bunăvoința de a sprijini această campanie prin donarea unor produse alimentare necesare sărbătorii pascale ( ulei, zahăr, făină, orez, dulciuri, etc ).

Doamna director Hîj Violeta-Elena a luat legătura cu domnul primar Nistor Tătar și cu doamna director de la Direcția de Asistență Socială, Mironescu Marinela, astfel  aflându-se de nevoile celor 24 de familii din municipiul Rădăuți compuse din 33 de adulți și 49 de copii.

În ziua de luni a ,, Săptămânii patimilor”, pe 2 aprilie 2018, cadrele didactice împreună cu părinții preșcolarilor au avut bucuria de a împărți darurile, aducând astfel bucurie pe chipurile copiilor și ale părinților lor.

Mulțumim tuturor factorilor implicați în această acțiune pentru disponibilitate, mărinimie, bunăvoință.

„NOI SUNTEM ROMÂNI”

NOI SUNTEM ROMÂNI

                   – activitate desfășurată în parteneriat cu alte unități de învățământ-

 

          În ziua de 30 martie 2018, la Grădinița cu Program Prelungit ,,Micul Prinț”  Rădăuți  s-a desfășurat activitatea cu tema: “NOI SUNTEM ROMÂNI” (100 de flori, 100 de felicitări cu gânduri bune, 100 de copii în ”Hora Unirii”) din cadrul Proiectului Educativ Interjudețean „100 DE ANI DE LA UNIRE, 100 DE ZÂMBETE DE COPII”.

 La activitate au participat partenerii de proiect de la G.P.P. „Albă ca Zăpada” Dorohoi, G. P. N. ,,Prichindeii” Brăești, Fundația ,,Centre of Hope” Dorohoi, Școala Gimnazială ,,Dimitrie Romanescu” Dorohoi, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Suceava, G. P. P. nr. 6 Dorohoi, Școala Profesională Specială ,,Ion Pillat” Dorohoi.

Activitatea a avut ca obiectiv sărbătorirea celor 100 de ani de la Unire cu scopul de a  dezvolta spiritul patriotic, dragostea față de țară, față de valorile fundamentale umane și egalitatea în drepturi a copiilor, indiferent de condiția socială sau de cerințele educative ale acestora, precum și stimularea comunicării şi a relaţiei de  prietenie între copiii celor  două unităţi de învăţământ menţionate mai sus.

Cu lucrările realizate de preșcolari s-a amenajat o expoziție menită a simboliza  o punte a prieteniei între cele  două județe. De asemenea, felicitările și florile confecționate  au fost dăruite preșcolarilor, părinților și altor copii.

Luând în considerare cerințele învățământului modern și respectând tendințele europene actuale, ne-am gândit să fim parteneri în cadrul acestui proiect interjudețean care împletește, în cuprinsul său, atât activități practice, cât și acțiuni de voluntariat, de integrare, de socializare, de întărire a relațiilor între copii și profesori, indiferent de unitatea școlară căreia îi aparțin.

 

MĂNÂNCĂ RESPONSABIL, TRĂIEȘTE ARMONIOS PE UN PAMANT SANATOS!

 – Sesiune de evaluare a Proiectului international cu finantare europeana

„MĂNÂNCĂ RESPONSABIL”

Coord. Eco-Şcoala prof. BALAN ELENA

jj67u67

Joi, 25 ianuarie 2018, a avut loc  sesiunea de evaluare a proiectului international cu finantare europeana „MĂNÂNCĂ RESPONSABIL”. Activitatea s-a desfășurat în parteneriat școlar, de către Grădinița Micul Prinț, Școala Gimnazială Bogdan Vodă și Colegiul Național Eudoxiu Hurmuzachi, din Rădăuți. La activitate au participat preșcolari (25), elevi (80), cadre didactice (20), părinți și bunici, reprezentanți ai comunității locale și ai mass-mediei locale.

In deschiderea activității au fost prezentate: obiectivele proiectului și impactul acestuia asupra populatiei scolare, dar si a comunitatii locale, în alegerea unei hrane prietenoase fata de mediu si favorabile sanatatii consumatorilor. Au fost prezentate succint beneficiile acestui program, rezultatele scontate și modalitățile prin care au fost realizate obiectivele urmărite, astfel numeroasele activitati derulate in parteneriat au primit aprecierile bine meritate.

Preșcolarii de la Grădinița Micul Prinț, respectiv grupa mare „STELUTELE”,  au prezentat un flashmob care a animat atmosfera activității. Apoi, copiii, impreuna cu Elena Ancuța Balan, coordonator Eco-Scoala la Grădinița Micul Prinț, au prezentat audientei produsul final, jurnalul proiectului, intr-o maniera interactiva.

rrrr

Activitatea de evaluare a fost axată pe exerciții aplicative: Rețeta pentru un sandwich responsabil (prof. Hatnean Cornelia), Nu toate roșiile sunt la fel (Mitrofan Nicoleta) și Valorificarea surplusului de hrană (prof. Hatnean Liviu). Activitățile au fost organizate pe grupe de lucru, sarcinile de lucru au fost diversificate, modalitățile de prezentare au fost inedite.

p1090652

Domnii directori, prof. dr. Puiu Adrian și Hîj Violeta, au apreciat modul în care au fost organizate activitățile în cadrul proiectului și au felicitat prescolarii, elevii, cadrele didactice și părinții, care s-au implicat în organizare și desfășurarea tuturor activităților, pe perioada celor trei ani de desfășurare.

La finalul activităților, cei prezenți și-au exprimat dorinta de a actiona in continuare in spiritul proiectului „MĂNÂNCĂ RESPONSABIL”, toti participantii bucurandu-se de degustarea preparatelor gatite acasă de către elevi cu sprijinul  părinților și bunicilor.

Impresii ale participanților:

*Mi-a plăcut frumoasa colaborare dintre cele trei unități școlare și activitățile desfășurate în cei trei ani de proiect; am remarcat modul în care s-au implicat copiii și părinții.

*Mi-au plăcut activitățile, exercițiile practice, elementele de joc și de mișcare.

*Proiectul Mănâncă responsabil a implicat desfășurarea unor activități educative și utile care au avut ca efect conștientizarea și responsabilizarea tuturor participanților din perpectiva comportamentului alimentar.

*Mi-a făcut plăcere să particip la activitățile din cadrul proiectului. Pot spune că în comportamentul nostru se remarcă o schimbare.

*Activități interactive, distractive și educative. Mănâncă responsabil merge mai departe cu noi!!!

Filmul activitatii „MĂNÂNCĂ RESPONSABIL, TRĂIEȘTE ARMONIOS PE UN PAMANT SANATOS!” este disponibil la accesarea link-ului alaturat prin munca si amabilitatea domnilor Cornelia si Liviu Hatnean carora de multumim.