ACTIVITATE DEMONSTRATIVĂ DIN CADRUL COMISIEI METODICE

“Educația outdoor, sursă de învățare experențială prin contactul direct cu natura”

 

ACTIVITATE DEMONSTRATIVĂ: ”Grădinarii pricepuți” –  activitate demonstrativă outdoor  cu preșcolarii – Martinescu Florentina Liliana

Grupa  mijlocie “Buburuzele “

G.P.P. Micul Prinț Rădăuți

     Este primăvară…este săptămâna muncilor de primăvară. Razele calde ale soarelui ne învită în grădina din curtea grădiniței pentru a ne desfășura activitatea propusă. Ne plac foarte mult activitățile în natură, ne place să experimentăm, ne place să învățăm cu creierul, mâinile și inima”. De aceea astăzi ne-am propus să fim adevărați grădinari pricepuți. Doamna educatoare se ghidează mult după proverbul chinezesc „Când aud, uit.Când văd, imi aduc aminte.Când fac, învăț.”. Astfel noi devenim cu adevărat priceputi în toate. Suntem grădinari frumoși, avem șorțulețe, pălării, cizmulițe,mănuși și diverse unelte de grădinărit. Suntem entuziasmați de natura care ne înconjoară.Copacii , florile din grădină, covorul de iarbă verde, păsările  ne îndeamnă să le atingem, să le pipăim , să le mirosim , să le ascultăm și să le descoperim surprizele.

 

 

     Scopul activităţii: dezvoltarea capacității de investigare și cunoaștere a mediului inconjurător pe baza percepției , a operațiilor gândirii și  aplicarii cunoștințelor, priceperilor, deprinderilor practic- aplicative , identificând totodată metode creative de utilizare a diverselor materiale din natură.

 

 

Obiective:

 – să identifice schimbările ce  au loc în natură la început de primăvară;

 – să descrie aspectele caracteristice ale copacilor, florilor;

 –  să enumere activitățile grădinarului în anotimpul primăvara;

 – să denumească materialele și uneltele de lucru;

 –  să sorteze materialele de lucru după anumite criterii ( mar – mic , lung-scurt, gros-subțire);          

      – să planteze copăcelul respectând etapele necesare;

      –  să realizeze o lucrare practico-aplicativă cu materiale din natură, utilizand tehnici specifice (tăiere, rupere, lipire) ;

 –  să construiască ronduri pentru flori cu ajutorul pietrelor;

       –  să execute lucrări de ingrijire și curățenie a mediului înconjurător folosind adecvat uneltele de lucru;

       – să manifeste interes față de natură cooperând în echipă pentru realizarea unui proiect comun.

 

 

 

 

,,UN DAR PENTRU SEMENII NOȘTRI”

,,UN DAR PENTRU SEMENII NOȘTRI”

-campanie de întrajutorare-

Director, Hîj Violeta-Elena

În perioada 26-29 martie 2018, la grădinița ,,Micul Prinț” s-a desfășurat acțiunea ,,Un dar pentru semenii noștri”- campanie de întrajutorare a unor familii nevoiașe din municipiul Rădăuți.

Părinții preșcolarilor din unitatea noastră au avut bunăvoința de a sprijini această campanie prin donarea unor produse alimentare necesare sărbătorii pascale ( ulei, zahăr, făină, orez, dulciuri, etc ).

Doamna director Hîj Violeta-Elena a luat legătura cu domnul primar Nistor Tătar și cu doamna director de la Direcția de Asistență Socială, Mironescu Marinela, astfel  aflându-se de nevoile celor 24 de familii din municipiul Rădăuți compuse din 33 de adulți și 49 de copii.

În ziua de luni a ,, Săptămânii patimilor”, pe 2 aprilie 2018, cadrele didactice împreună cu părinții preșcolarilor au avut bucuria de a împărți darurile, aducând astfel bucurie pe chipurile copiilor și ale părinților lor.

Mulțumim tuturor factorilor implicați în această acțiune pentru disponibilitate, mărinimie, bunăvoință.

„NOI SUNTEM ROMÂNI”

NOI SUNTEM ROMÂNI

                   – activitate desfășurată în parteneriat cu alte unități de învățământ-

 

          În ziua de 30 martie 2018, la Grădinița cu Program Prelungit ,,Micul Prinț”  Rădăuți  s-a desfășurat activitatea cu tema: “NOI SUNTEM ROMÂNI” (100 de flori, 100 de felicitări cu gânduri bune, 100 de copii în ”Hora Unirii”) din cadrul Proiectului Educativ Interjudețean „100 DE ANI DE LA UNIRE, 100 DE ZÂMBETE DE COPII”.

 La activitate au participat partenerii de proiect de la G.P.P. „Albă ca Zăpada” Dorohoi, G. P. N. ,,Prichindeii” Brăești, Fundația ,,Centre of Hope” Dorohoi, Școala Gimnazială ,,Dimitrie Romanescu” Dorohoi, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Suceava, G. P. P. nr. 6 Dorohoi, Școala Profesională Specială ,,Ion Pillat” Dorohoi.

Activitatea a avut ca obiectiv sărbătorirea celor 100 de ani de la Unire cu scopul de a  dezvolta spiritul patriotic, dragostea față de țară, față de valorile fundamentale umane și egalitatea în drepturi a copiilor, indiferent de condiția socială sau de cerințele educative ale acestora, precum și stimularea comunicării şi a relaţiei de  prietenie între copiii celor  două unităţi de învăţământ menţionate mai sus.

Cu lucrările realizate de preșcolari s-a amenajat o expoziție menită a simboliza  o punte a prieteniei între cele  două județe. De asemenea, felicitările și florile confecționate  au fost dăruite preșcolarilor, părinților și altor copii.

Luând în considerare cerințele învățământului modern și respectând tendințele europene actuale, ne-am gândit să fim parteneri în cadrul acestui proiect interjudețean care împletește, în cuprinsul său, atât activități practice, cât și acțiuni de voluntariat, de integrare, de socializare, de întărire a relațiilor între copii și profesori, indiferent de unitatea școlară căreia îi aparțin.