SANATATEA NU LIPSESTE CELUI CE SE INGRIJESTE

~educatie pentru sanatate~

 

SCURTA DESCRIERE A ACTIVITATII DESFASURATE IN CADRUL PROGRAMULUI

“Scoala altfel-Sa stii mai multe, sa fii mai bun”

grupa mica “ALBINUTELE” step by step

 Prof. POPESCU ALINA si OZARCHEVICI MIOARA

Miercuri, 20 aprilie, a.c. am desfasurat cu prescolarii de la grupa mica “Albinutele”, condusa de d-na Popescu A si Ozarchevici M. o activitate de educatie pentru sanatate la care am avut ca invitat un medic stomatolog, d-nul Cristea Vlad, si asistenta medicala de la cabinetul dumnealui.

IMG_20160419_111346 IMG_20160419_111543 IMG_20160419_113427

Prescolarii au privit cu interes imaginile prezentate de catre medic, prin care au inteles ca dintii sunt foarte importanti pentru mentinerea sanatatii omului. Si dintii la randul lor trebuie ingrijiti pentru a ramane sanatosi, inca de la varsta de 3-4 ani. D-nul medic a precizat cum trebuie sa curatam dintii prin periaj cu periute de dinti special realizate in acest scop. Foarte importanta este si alimentatia in pastrarea sanatatii dintilor. De la varsta frageda copiii trebuie sa manance: fructe si legume crude sau in ciorbe, in mancaruri diferite, dar si branza, lapte, iaurt care sunt importante in formarea dintilor definitivi. Spalarea corecta a mainilor inainte de servirea mesei, dar si in alte momente ale zilei  este la fel de importanta.

Discutiile purtate, imaginile vizualizate si mulajele dentare prezentate de catre d-nul Cristea Vlad, au avut impact puternic asupra prescolarilor.

Leave a Comment