Scrisoarea unui copilaș de grupă mică pentru părinții lui

Prof. CLIPA MIHAELA

Dragii mei părinți,

Să știți că eu de astăzi sunt mai MARE, chiar dacă am doar 3 ani și sunt la grupa mică !!!

M-ați adus la grădiniță, deși știu că vă veți face griji pentru mine:că am să plâng fără voi, sau din cauză că voi vedea alți copii plângând, că nu voi mânca, sau că nu voi dormi.Și poate chiar așa va fi la început.  Sau poate că nu…

Am nevoie să vă văd pe voi că aveți încredere în mine și în doamna educatoare. Am nevoie să vă pot ,,citi” pe chip liniștea care îmi dă siguranță.Am nevoie să-mi spuneți mereu adevărul și să vă țineți de promisiuni.Am nevoie să povestim împreună.  Am nevoie, în continuare, de răbdare, de înțelegere, de fermitate, de încurajare  și, bineînțeles,  de dragoste. Dar am auzit eu de la cineva că și doamnele educatoare ar avea aceste ingrediente,cât timp voi sunteți plecați, așa că stați liniștiți, că eu sunt pe mâini bune.

Prima zi de grădiniță este foarte importantă și ea nu va fi uitată, în special de voi. Eu, poate, cu trecerea timpului, nu-mi voi mai aminti, dar voi, cu siguranță  îmi veți povesti cândva despre acest început de drum…

Fiecare lună SEPTEMBRIE are povestea ei pe care o puteți  asculta odată cu foșnetul frunzelor, cu ciripitul vrăbiuțelor, sau cu sunetul picăturilor de ploaie.

Și chiar dacă astăzi voi rămâne aici puțin trist (ă),va veni și ziua în care le voi cunoaște mai bine pe doamnele educatoare, voi vedea ce bine și frumos este la grădinița ,,Micul Prinț”,  iar voi, părinții mei dragi, veți spune zâmbind:

-Doamne, câte griji mi-am făcut în prima zi de grădiniță!

                                                Cu mare drag, EU, copilașul vostru

Cute child draw with color crayons

Leave a Comment