VIATA IN ALTE ZONE GEOGRAFICE

DSCF1521

Copiii grupei mari “Buburuzele” au desfasurat o serie de activitati care le-au starnit interesul pentru cunoasterea vietii oamenilor si animalelor din alte zone geografice. Aceste activitati s-au derulat in cadrul proiectului “Viata la Pol”, perioada in care cei mici au avut prilejul sa vorbeasca despre vietuitoarele de la Pol si despre eschimosi, oameni al caror viata este complet diferita de a celorlalti, din alte zone geografice.

Astfel, in activitatea desfasurata in categoria “ Domeniul Om si Societate” cei mici, sub indrumarea educatoarei Dumitrescul Mihaela au confectionat haine pentru eschimosi. Bucuria copiilor a fost mare atunci cand pozele cu chipurile lor se iveau dintre hainele imblanite si colorate realizate cu mare indemanare. Pentru a marca mai bine mediul de viata al eschimosilor, pe suportul de carton pe care au fost afisate toate lucrarile copiilor au fost amplasate si cateva iglu-uri.

DSCF1558DSCF1561

Astfel, prin povestiri si imagini, prin activitatea directa a copiilor cu diverse materiale, acestia au inteles mai bine ca viata la Pol este diferita de a noastra, dar nu lipsita de frumusete si si farmec.

Leave a Comment